Nyheter

Välja motorcykel kläder i din stil

Motorcykel kläder kan vara bara en nödvändighet för några av de mer aggressiva cyklister. Men för andra åkare, kan det faktiskt fungera som ett sätt uttalande. Så om du letar efter din stil, se till att du kommer att få rätt typ av stil.

Du kommer att upptäcka att ditt val av jacka kommer att bestämmas av den tid på året som du åker. Det beror på om du vill bära varma eller svala kläder. Om du väljer den varmare sorten, se till att kläderna andas. Du kanske vill hålla dig borta från tyger som fångar fukt eller till och med vatten, vilket kan orsaka att din hud blir för varm och torr ut. Det finns en stor kläder oro, dock att du bör överväga innan du beger dig ut för en åktur. Som med de flesta typer av kläder, kommer du vill välja kläder som är vattentäta och torra snabbt, så att dina kläder kommer att förbli i gott skick efter varje tur.

Skyddande kläder

Var medveten om linjen mellan vattentät och fuktspridande. Du behöver ett tätskikt som kan absorbera fukt, så att du kan komma undan med att bära motorcykel kläder som du gillar. Det finns vissa märken som är vattentäta, och andra som arbetar, så välj de som du tror att du behöver mest, till exempel en spray-on. Det finns olika typer av vattentäta och fuktspridande beläggningar som du kan använda, och några av dem fungerar bättre än andra. En viktig sak att tänka på är att den typ av fläck som du sätter på ytan av motorcykelkläder, kommer att påverka beläggningen förmåga. Så om du har en klibbig vätska spill på dina kläder, kommer du vill välja en bra renare för det drabbade området, och detsamma gäller för en fettfläck.

Att ha en bra rengöringsprodukt är också viktigt, så att du inte behöver använda en stark torktumlare för att bli av med fläckarna. Den renare som du använder bör kunna lyfta bort de flesta fläckar och ta bort några av de tuffa smuts bygga upp, vilket kan vara svårare att ta bort. När du tvättar dina motorcykelkläder, se till att du låter den lufttorka minst en gång innan du kastar bort den, och se till att ytan på kläderna är torr innan du flyttar cykelns hjul. Du kan göra detta med en spray som torkar samtidigt. Spray som är avsedd för inomhusbruk bör inte användas utomhus, och även om du ska använda den inomhus, se till att du inte utsätter den för direkt solljus.

När du sätter på din motorcykel kläder, se till att du bär en hjälm som passar ordentligt. Hjälmen är den viktigaste bit av kläder som du bör välja, eftersom det kommer att skydda ditt ansikte, hals och axlar, och du vill vara säker på att du är bekväm. Dessutom bör hjälmen vara en säker passform, så att den kan skydda huvudet.

Dessa jackor kan också komma till hands om du får en punktering eller har ett snitt, eller bara ett blåmärke som inte kommer att läka i ett sammanträde. Kom ihåg att det finns motorcykel jackor som är gjorda för vinter åkning, och det finns också de som är perfekta för sommar eller regn.

Besök denna sida automax.se om fordon för vidare information.