Nyheter

Upptäck läckor i bilen

Alla fordonsägare skulle hata att hitta en läck i sin bil. Oavsett hur väl du tar hand om din bil, kommer det att finnas tillfällen när din bil behöver en tvätt. Hur kan du förhindra läckor? Det finns några saker du kan göra för att hålla din bil vätska ren och hålla den från att läcka.

Du bör alltid använda bilsvamp när du tvättar bilen. Det finns inget värre än att ha en igensatt maskin, och att behöva springa fram och tillbaka från garaget till din bil. En igensatt slang kommer att göra det mycket svårt att använda och kommer också att göra din bil luktar vinäger.

Kolla bilmotorn

Om du märker att din vätska läcker, kan du oftast hitta läckan genom att spruta med en slang spruta eller använd vindrutetorkaren. Du vill inte köra vattnet över hela motorn, eftersom du kan orsaka överhettning. Börja med en slangspruta och kör den runt motorn och på utsidan av bilen.

Kör sedan slangen till sidan av bilens exteriör, så att du kan torka av alla områden där slangen har blivit smutsig. Det kommer att finnas olja, smuts, eller någon annan typ av skräp, som kommer att orsaka slangen som skall backas upp, och vätskan att läcka ut. Därefter, om du måste gå till garaget, spraya på insidan av bilens interiör och låt den sitta i ca 30 minuter innan du återvänder till bilen. Det är viktigt att applicera brickvätskan medan bilen fortfarande är varm, eftersom den kommer att absorbera vattnet från bilens inre, vilket gör läckan mindre uppenbar.

Det sista du kan göra för att förhindra läckor, är att ändra varrickvätskan ofta. Ibland är det inte förrän du rengör brickan och rensa ut tätningarna på bilen, som du märker läckan.

Det är en bra idé att fylla på spolarvätska varje gång du tvättar din bil. Det är inte särskilt svårt att göra, och du kan hitta instruktioner på sidan av brickbehållaren.

Besök denna sida transportpunkter.se om motorer.