Som sjuksyrra kan du höja din lön på flera olika sätt. Till exempel kan du ofta få en högre lön som sjuksköterska i Norge. Därför kan du vilja ta anställning hos ett svenskt bemanningsföretag som kan hyra ut dig till uppdragsgivare i det västra grannlandet. Läs vidare för att få fler tips på hur du kan få lite mer i ditt lönekuvert!
6 sätt att få en högre lön som sjuksköterska i Norge eller Sverige
Utöver att du kan få en högre lön som sjuksköterska i Norge genom att jobba för ett bemanningsföretag kan du även höja din lön så här:
- Fortbilda dig. Genom att fortbilda dig och specialisera dig inom ett eller flera områden av yrket kan du skaffa dig värdefull spetskompetens. Denna kompetens är arbetsgivare vanligtvis beredda att betala lite extra för.
- Samla på dig mer erfarenhet. Ju mer erfarenhet du kan samla på dig i din karriär desto bättre. Om du kan uppvisa att du har en hel del arbetslivserfarenhet samt att du har presterat väl över en längre tid kan du ofta befordras och få en löneförhöjning.
- Jobba på en plats där din kompetens är särskilt eftertraktad. Som sjuksyrra kan du ofta få en högre lön genom att jobba i ett område där din kompetens är lite extra mycket eftertraktad. Till exempel kan du som sagt välja att få en bra lön som sjuksköterska i Norge. Detta genom att ta anställning hos ett bemanningsföretag som i sin tur hyr ut dig till norska uppdragsgivare.
- Förhandla dig till en högre lön. Du kan också klättra lite grann på lönetrappan genom att själv försöka förhandla upp din lön. Detta kan du framför allt göra i samband med att du kommer överens med en arbetsgivare om en ny anställning. Alternativt kan du försöka göra detta i samband med att du har ett medarbetarsamtal med din arbetsgivare.
- Försök jobba obekväma tider. Vanligtvis kan du få lite mer betalt om du tar på dig de skift som betingar OB-tillägg. Det betyder att du ofta kan tjäna lite mer om du medvetet väljer att arbeta många kvällar, nätter och helger.
- Överväg att byta sektor. Du kan även överväga att ta anställning inom en annan sektor. Inte sällan får du bättre betalt inom den privata sektorn än i den offentliga.